پارسیانجمن: همگانیهای زبانی ویژگیهای ساختاریاند که در بیشتر زبانها همبازین[=مشترک] هستند. این همگانیها از راه بررسی و سنجش زبانها با یکدیگر شناخته میشوند؛ زینرو، در بررسیهای ردهشناختی، بررسیهای میانزبانی جایگاه برجستهای دارند. ردهشناسی در این پنجاه سال بالیده است، تا آنجا که زبانشناسان آن را رویکرد سوم زبانشناسی میدانند.
«ردهشناسی زبانهای ایرانی» نوشتهی محمد دبیرمقدم در ۱۵ بخش و دو پوشینه فراهم شده است. بخشهای نخست و دوم به ردهشناسی و جایگاهش در دانش زبان و زبانهای ایرانی میپردازند. در بخشهای سوم تا چهاردهم به بررسی ۱۲ زبان ایرانی پرداخته شده است که چنیناند: بلوچی، دَوانی، لارستانی، تالشی، وَفسی، کردی، اورامی، لکی، دِلواری، نائینی، شهمیرزادی و تاتی. واپسینبخش هم «یافتهها و پیامدها» نام دارد.
محمد راسخمهند این نبیگ را در «اینجا» شناسانده است.
آگاهی: برای پیوند با ما میتوانید به رایانشانی azdaa@parsianjoman.org نامه بفرستید. همچنین برای آگاهی از بهروزرسانیهای تارنما میتوانید هموند رویدادنامه پارسیانجمن شوید و نیز میتوانید به تاربرگ ما در فیسبوک یا تلگرام یا اینستاگرام بپیوندید.
درود
بسیار زیبا هست اگر ما در نوشته ها و گفتارمان از واژه های تازی پرهیز کنیم و از واژه های پارسی به جای آنان استفاده کنیم. هر چند که واژه هایی هستند که شاید جایگزینی نداشته باشند که ما میتوانیم از واژه های پیشین زبان پارسی برای آن واژه ها به کار ببریم و یا واژه ای تازه برای آن بسازیم.
با احترام