«گوهر شرفزاده»، رئیس جدید کمیته زبان و اصطلاحات تاجیکستان، گفت: «زبان تاجیکی (پارسی) در حال حاضر با خطرهای جدی، به ویژه تحقیر توسط صاحبان این زبان و ساکنان کشور روبروست و در صورت بیتفاوتی میتواند از بین برود.» به گزارش خبرگزاری آزادگان، وی که در نشست «فرهنگ سخن» در دوشنبه صحبت میکرد، افزود: «حالا هر حرکت بیجا و بیمعنی را که کسی انجام می دهد، به زبان شیوای دلنشینمان نسبت داده، زبان را تحقیر می کنند که در هیج دور و زمان، نیاکان ما به چنین تحقیر سزاوار نبودند و نیستند. این مناسبت بدی نسبت به زبان است.»
در همین حال، «مرهبا جاباراوا»، معاون نخستوزیر تاجیکستان، به زبان رسانهها و تابلوهای تبلیغی دخل کرد. خانم جباراوا، گفت: «در بعضی جاها ترجمههای تحت اللفظی نوشته شدهاند که هیج صاحبزبان و حتی آدمان تحصیلندیده چنین واژههای از منطق دور را به زبان نمیآورند. وی افزود: «چنین وضعی در زبان رادیو و تلویزیون و حتی روزنامهها نیز به مشاهده میرسد. از آنجا که تلویزیونها تماشاچی زیادی دارند، باید زبان برنامههایشان را زیر نظارت جدی قرار دهند.»
«ستار ترسون»، نویسنده مردمی تاجیکستان، نیز در این نشست از نادرست استفاده شدن واژههای زبان تاجیکی (پارسی) مثالهای زیادی مطرح کرد و گفت: «امروز نه تنها رادیو و تلویزیونها، بلکه اکثر نویسندههای ما نیز استفاده غلط از واژه و جملهها می کنند.» ستار ترسون ابراز داشت: «روز تا روز استفاده نادرست از کلمه و جملهها زیاد میشود و کسی نیست پیش راه این را بگیرد و نظارت کند.» او از زبان برنامههای تلویزیون نیز انتقاد کرد و گفت: «اینجا تقصیر بچهها نیست. نادرست سخن گفتن به یک سیستم تبدیل یافته است.»
دیدگاهی بنویسید.